Ik word taxidermist - JAG Coaching

Ik word taxidermist

Ik word taxidermist

Lunch in resto Mie van Bart

Wat zet ik op mijn To Do lijstje?

Tijdens een opruimbeurt ontdekte ik een oud schoolschriftje. Het stond vol To Do lijstjes om mijn vakken netjes in te plannen. In die periode leerde ik dat hard werken en resultaten behalen worden beloond. Een luilekker leven geeft mij een schuldgevoel. Stel je voor een beloning zonder prestatie!

Druk druk is de norm

Niets doen is geen optie in deze drukke tijden. Nog voor ik goed en wel gestopt was, kwam de vragen tsunami van vrienden en kennissen. Heb je al plannen? Een wereldreis maken? Je gaat toch niet met pensioen? We zien jou nog niet stoppen, want je hebt geen zittend gat. Zelfs in de kappersstoel ontsnapte ik er niet aan. Nog een drukke namiddag vandaag?

Tijd voor een goed gesprek

Toen druk druk nog een statussymbool voor mij was nam ik zelden de tijd om spontaan af te spreken met vrienden. Daar breng ik nu verandering in. Twee weken geleden ging ik lunchen met mijn allereerste collega en goede vriendin Gerda. Zij heeft haar carrière omgegooid. Haar toptalent in verkoop zet ze nu onder andere in als Loopbaancoach.

Ook zij heeft de “Wat doe je nu?” periode meegemaakt. Rechtuit als ze is, antwoordde ze dan: “Ik doe niets”. Reactie: “Gerda zever niet, serieus wat doe je?”. “Nee, echt ik doe niets”. Dan volgende een ambetante stilte.

Gerda gaf me een goede tip. Zeg gewoon: ” Ik ben in opleiding”. Maakt niet uit hoeveel tijd je daaraan besteedt. Van zodra je in actie bent, valt de druk weg. Ha, ze is bezig, dat is goed.

Na onze lunch kreeg ik een geweldige foto en een super idee. Vanaf nu is mijn antwoord op de doe vraag: “Ik word taxidermist”. Ondertussen concentreer ik mij op de echte pistes die ik onderzoek. Als coach heeft Gerda me aan het denken gezet. Ze heeft me zelfs huiswerk gegeven. Daar ga ik nu mee aan de slag in mijn kot.


Op de hoogte blijven? Schrijf je gratis in op onze nieuwsbrief:

Sylvie Floryn
sylvie.floryn@jumpandgrow.be

Mensen ondersteunen om een sprong te wagen en te groeien is mijn drijfveer.

1 Reactie
  • Bollies Luc
    Geplaatst op 09:00h, 30 maart Beantwoorden

    Dag Sylvie – in een taxi stappen zonder dat je je bestemming meegeeft en dus de taxi doelloos rondrijdt wordt dus vanaf nu gezien als een niet essentiële verplaatsing:-)) Die spanning en die tocht leidt tot nieuwe inzichten en opportuniteiten ….zoals je aangeeft en is dus belangrijker dan de bestemming. Van controle hebben tot…. we zien wel waar we landen……..ik blijf het boeiend volgen Sylvie. Mvg Luc

Geef een reactie