Hoeveel bevestiging heb jij nodig om je geslaagd te voelen? - JAG Coaching

Hoeveel bevestiging heb jij nodig om je geslaagd te voelen?

Bevestiging zoeken om je geslaagd te voelen

Hoeveel bevestiging heb jij nodig om je geslaagd te voelen?

Op 16 maart 2020 lanceerde ik mijn blog en postte ik mijn eerste artikel op LinkedIn :  “De tocht is belangrijker dan de bestemming”. Op één of andere manier moest ik mijn ei kwijt over de zoektocht naar een nieuwe en nog onbekende professionele bestemming. Toen ik op de post knop drukte, herinner ik me het onbehagelijke gevoel. Wat als niemand dit leest? Ik was duidelijk ook op zoek naar bevestiging om me geslaagd te voelen. Gelukkig kreeg ik mijn eerste likes en comments. Ze gaven me energie om verder te schrijven.

Ondertussen heb ik mijn bestemming gevonden. Executives coachen, workshops faciliteren rond strategisch en coachend leiderschap en zelf mensen ondersteunen om hun droomjob te ontdekken.  Toch betrap ik mezelf erop dat ik nog steeds op zoek ben naar die fameuze bevestiging om mezelf geslaagd te voelen. Als ik luister naar mijn klanten of collega’s, ben ik blijkbaar niet de enige die op sociale media regelmatig een refresh doet om te checken hoeveel views en klappende handjes er zijn binnen gekomen. Anderen zoeken de bevestiging in het aantal promoties, diploma’s, awards, het geld op de bankrekening of een ronkende functietitel.

Vandaar mijn vraag. Hoeveel bevestiging heb jij nodig om je geslaagd te voelen? Om jezelf ervan te overtuigen dat je goed bezig bent, dat je sterk bent in je vak of dat je er best mag zijn in wat je dan ook onderneemt.
Acteur Jim Carrey beantwoordt de vraag schitterend tijdens zijn speech op de Golden Globe Awards.

De meeste mensen hebben de neiging zichzelf op de kop te kloppen. We vinden ons te dik, te asociaal, te perfectionistisch, te opvliegend, te bang… Iedereen heeft wel een reden om niet OK te zijn. Omdat we onszelf niet de toestemming geven om er te mogen zijn, gaan we die goedkeuring zoeken bij anderen.  Zelfs als die anderen die bevestiging geven, dan geloven we het nog niet. Zoals Carrey het zegt: “als ik een derde Globe win, dan zal het pas echt zijn”.

Nooit zal je genoeg waardering krijgen van anderen. De bevestiging dat je best OK bent, dat je er best mag zijn, ligt immers bij jezelf. Alleen als je ja zegt tegen jezelf, zal je écht geslaagd zijn. Je hebt voortdurend de keuze om ja of neen te zeggen. Je kan kiezen om ja te zeggen, ook als je al eens lui bent, ook als je weer eens in details verzeild geraakt of je je geduld hebt verloren.

Onder het motto “walk the talk”, zeg ik vandaag ja tegen mezelf. Ook al krijg ik geen enkele view, like of comment op dit artikel.

Op de hoogte blijven? Schrijf je gratis in op onze nieuwsbrief:

Sylvie Floryn
sylvie.floryn@jumpandgrow.be

Mensen ondersteunen om een sprong te wagen en te groeien is mijn drijfveer.

Geen reactie's

Geef een reactie