De tocht is belangrijker dan de bestemming - JAG Coaching

De tocht is belangrijker dan de bestemming

De tocht is belangrijker dan de bestemming

Krak wat nu Wil?

Kabouter Wil wordt op een morgen wakker en ontdekt dat een zware storm zijn paddenstoel heeft gekraakt. Zijn huis is volledig vernietigd. Wat gaat hij nu doen? Vandaag voel ik mij zoals Wil in het kinderboek. Wat ga ik doen?

En wat nu Wil?

Nu of nooit

Na een corporate loopbaan van meer dan twintig jaar was het tijd voor iets nieuws. Ik had zin om zelf de touwtjes in handen te nemen, zelf beslissen en overgaan tot acties in plaats van aanbevelingen. Ik stapte in het ondernemerschap met veel goesting. Nooit een saai moment. De tijd vloog voorbij.
Vorig jaar was er een geweldige opportuniteit om het bedrijf te verkopen. Dit was het moment. Ik had al gezegd dat ik er met 45 mee zou stoppen. Ik liep al 10 jaar achter op schema. Het was nu of nooit. Ik verkocht mijn aandelen. Vanaf nu ging ik het ervan nemen.

Een zee van tijd

In November 2019 was het zover, permanente vakantie. Gedaan met de dagelijkse file, yiepee!!!
Ik kon eindelijk beginnen aan een waslijst van taken waar ik nooit was aan toegekomen. Een grondige opruim beurt met dank aan Marie Kondo. Fotoboeken achterstand van 5 jaar weggewerkt. Project -10 kilo gestart met 6 dagen per week een sportuurtje. En last but not least, schoonmaken werd niet langer uitbesteed. Wat je zelf doet, doe je meestal beter.

En wat nu?

We zijn nu 4 maanden verder. De lente staat voor de deur en ik heb een kriebel. Ik mis een beetje stress. Ik mis het gevoel van “dat heb ik vandaag toch weer eens goed afgehandeld”. Ik mis de deadline. Wat ga ik nu doen spookt door mijn hoofd. Net als kabouter Wil moet ik iets gaan doen.

Mijn eerste stap zet ik met deze blog

Toen ik als werknemer uit het bedrijfsleven ben gestapt, heb ik een zoektocht afgelegd van anderhalf jaar om uiteindelijk mijn doel als ondernemer waar te maken. Deze zoektocht was minstens zo interessant als de bestemming.
Vandaag start ik een nieuwe tocht en wie weet waar die naartoe leidt. Ik heb tal van pistes in mijn hoofd. Met één begin ik vandaag en dat is deze blog. Graag deel ik met jullie mijn tocht. Misschien hebben jullie er zelf ook iets aan. Dus hier gaan we. Met wat stress lanceer ik mijn eerste artikel. Ik leg mezelf de deadline om wekelijks over mijn ervaringen te schrijven.

Op de hoogte blijven? Schrijf je gratis in op onze nieuwsbrief:

Sylvie Floryn
sylvie.floryn@jumpandgrow.be

Mensen ondersteunen om een sprong te wagen en te groeien is mijn drijfveer.

1 Reactie
  • Pingback:Verhuizen jullie mee?
    Geplaatst op 10:47h, 30 december Beantwoorden

    […] is hier allemaal begonnen op 16 maart met mijn allereerste artikel “De tocht is belangrijker dan de bestemming”.  Met een bang hart drukte ik voor de eerste keer op de publiceer knop.  Wat als ik negatieve […]

Geef een reactie