Wat leren zwemmende varkens ons over stress? - JAG Coaching

Wat leren zwemmende varkens ons over stress?

Wat leren zwemmende varkens ons over stress?

Varkens die nooit werden blootgesteld aan stress zijn perfect in staat om in het water te gaan, te zwemmen en er weer terug uit te komen. Bij hun soortgenoten die wel stress hebben ervaren, lukt dat niet. Ze slaan in paniek en ze geraken ook niet meer uit het water. Zonder hulp verdrinken ze.

Bij mensen is het niet anders. Onder stress gaan onze instinctreacties in werking. “Fight-Flight-Freeze” zijn dan de enige opties. Niet echt een cocktail om het leer-en oplossingsvermogen op de werkvloer te bevorderen. Wil je jouw team leren zwemmen, of misschien wel laten vliegen, pak dan eerst het stress niveau aan.  Hoe je dat doet lees je in het artikel “Emotionele veiligheid scheppen met coachend leiderschap”

Hoe zorg jij ervoor dat je team kalm blijft in onvoorspelbare en turbulente momenten. Laat het me weten, ik ben benieuwd.

Op de hoogte blijven? Schrijf je gratis in op onze nieuwsbrief:

Sylvie Floryn
sylvie.floryn@jumpandgrow.be

Mensen ondersteunen om een sprong te wagen en te groeien is mijn drijfveer.

Geen reactie's

Geef een reactie