De sprong naar JAG Leiderschap Coaching 2.0 - JAG Coaching

De sprong naar JAG Leiderschap Coaching 2.0

De sprong naar JAG Leiderschap Coaching 2.0

Toen ik me inschreef voor het postgraduaat Inspirerend Coachen aan de Artevelde Hogeschool in Gent wou ik mijn coachingvaardigheden verder ontwikkelen. Het doel was om mijn praktijkervaring als business en team leider aan te vullen met een referentiekader om coachinggesprekken op een doelgerichte en gestructureerde manier te kunnen voeren. Zo zou ik  mijn klanten écht kunnen ondersteunen.

Dat is wat ik uit de opleiding heb gehaald. En ik kreeg veel meer dan dat. Deze cursus was geen theoretische uiteenzetting maar wel oefenen, oefenen en nog eens oefenen. Dus mocht ik vaak coachen en werd ik ook gedurende een jaar intens onder handen gepakt door mijn collega-cursisten en door ervaren trainers.

Had ik geluk met mijn groep? Ik weet het niet.  Maar het waren stuk voor stuk klasbakken, actief in verschillende sectoren en in uiteenlopende functies. Allemaal waren ze gedreven om met Inspirerend Coachen aan de slag te gaan in hun bestaande functies of zelfs een nieuwe sprong te wagen.

Ze waren keigoed in het waarderen en durfden ook uit te dagen en te confronteren. Dat heeft mij aan het denken gezet. Wie is mijn doelgroep nu eigenlijk? Je zou denken dat een marketeer daar toch een duidelijk zicht op dient te hebben. Niet dus! Een klasgenoot daagde me uit:  “Waar staat de Jump voor en wat bedoel je met de Grow. Wat kan je daarmee doen en voor wie?” Gaandeweg kreeg ik het inzicht dat ik thuis hoor in de bedrijfswereld. Daar ligt mijn geloofwaardigheid en daar voel ik me als een vis in een vijver. Ik luisterde naar mijn trainer die zei: “Ik zie je echt wel executives ondersteunen in het ontwikkelen van hun leiderschapsvaardigheden”. Dat heeft me inspiratie gegeven om mijn coachingactiviteiten kritisch onder de loep te nemen.

Het resultaat is een nieuw en scherper aanbod van diensten gericht naar bedrijven en… een nieuwe website. Het logo en de jaguar zijn gebleven, de rest is gegaan.

De jaguar is de enige katachtige die er niet voor terug deinst om een sprong in het water te wagen. Dat past bij mij en bij wat ik aanbied.  Benieuwd hoe de Jump en Grow nu worden ingevuld? Ga hier een kijkje nemen op de nieuwe JAG website.

Laat me weten wat je ervan vindt.  Elke feedback is waardevol, ook dat heb ik geleerd in mijn opleiding.

Op de hoogte blijven? Schrijf je gratis in op onze nieuwsbrief:

Sylvie Floryn
sylvie.floryn@jumpandgrow.be

Mensen ondersteunen om een sprong te wagen en te groeien is mijn drijfveer.

Geen reactie's

Geef een reactie