Energievelden om je loopbaan te sturen - JAG Coaching

Energievelden om je loopbaan te sturen

Energievelden om je loopbaan te sturen

Onze field ploeg zag zich al als geheim agent, klaar om er stevig tegen aan te gaan….

Your mission, should you choose to accept it

Mission Impossible, ik ben er gek op. De overdreven stunts, de humor en ja ik beken… Sinds Risky Business ben ik een trouwe Cruise fan. Mijn collega’s moeten er ook aan geloven. Ik gebruik tijdens presentaties al eens een filmfragment om mijn verhaal kracht bij te zetten.
Zo herinner ik me een uitdaging toen ik brand manager was. Het team van vertegenwoordigers was niet geboeid door het weghalen van oud reclamemateriaal in de verkooppunten. Toch was dit een noodzakelijk kwaad voor een consistente en frisse merkuitstraling. Om het allemaal wat spannender te maken lanceerde ik “Operation Clean Sweep” ondersteund door een geschikt MI fragment. Het werkte. Ik voel de positieve vibe nog steeds.

Positieve energie als startpunt om mijn weg uit te stippelen

Wat maakt me blij? Waar ben ik fier over? Wat geeft me goesting? Mijn gedachten schieten alle kanten op. Hoog tijd om een mindmap te maken. Ik graaf in mijn CV en noteer per functie wat me plezier geeft en waar ik trots over ben. Het valt me al meteen op dat ik energie krijg van taken die niet altijd de kern van de functie bevatten. Patronen duiken snel op, over de functies heen. Ik vat deze samen onder de noemer mijn energievelden. Zo kom ik tot zes thema’s waar mijn hart sneller gaat slaan. Die ga ik verder uitpluizen.

Over sommige functies heb ik mijn hersenen gepijnigd om iets te noteren. Ik kon niets positief bedenken. Waarom zou dit zijn? Heb je soms dat gevoel dat er iets niet klopt? Je doet iets omdat dat van jou wordt verwacht, maar ergens wringt het. Dit was zo een situatie.
In een internationaal project werkte ik met veel enthousiasme aan een nieuwe Europese organisatiestructuur. Ik mocht in een team van experts richting geven aan de toekomst van de onderneming. Dat gaf me een enorme kick. Bovendien kregen we ondersteuning van de bovenste plank. Eén van de big five consultancy agentschappen begeleidde het proces. Hun aanpak was professioneel en efficiënt. Feiten, cijfers en vooral headcounts primeerden in de oefening. En toch was het plaatje niet volledig voor mij. Hoe gingen we collega’s meekrijgen in een ingrijpende verandering als we niet nadachten over wat er voor hen inzat? Gelukkig luisterde de projectleider naar mijn bekommernis en de aanpak werd bijgestuurd. Dat was voor mij een energy booster.

De energie arme functies stemmen niet overeen met wie ik ben. Ik ga nog een stap verder in mijn soul searching en vul mijn energievelden aan met waar ik belang aan hecht, mijn persoonlijke waarden. Dit is het resultaat:

Ik krijg meteen inspiratie. Zou coaching iets voor mij zijn? Begeleiding van start-ups. Misschien een stap zetten richting onderwijs. Liever zelf een business idee ontwikkelen. De pistes zijn nog te breed en te vaag. Ze vormen wel een startpunt voor de tocht. Ze helpen om gericht naar info, ervaringen en mogelijkheden op zoek te gaan.

Wat denken jullie? Is deze aanpak interessant? Zien jullie andere methoden? Hoe denken jullie na of je tevreden bent met wat je doet, waar halen jullie energie uit? Reacties en tips meer dan welkom.

Op de hoogte blijven? Schrijf je gratis in op onze nieuwsbrief:

Sylvie Floryn
sylvie.floryn@jumpandgrow.be

Mensen ondersteunen om een sprong te wagen en te groeien is mijn drijfveer.

Geen reactie's

Geef een reactie