Onderschatten vrouwen zichzelf? - JAG Coaching

Onderschatten vrouwen zichzelf?

Onderschatten vrouwen zichzelf?

Wat heb ik vorige week genoten van de wervelende Wouter Deprez in zijn nieuwe voorstelling “Speech”. De spraakwaterval – die nog sneller gaat in het West-Vlaams – neemt ons mee in anekdotes, verhalen en onnozeligheden. Twee uren vliegen zo om. Vraag me niet om één van de kluchten na te vertellen. Het waren er teveel en hij kan dat veel beter. Wel blijft er iets hangen dat ik graag met jullie wil checken. Onderschatten vrouwen zichzelf?

“Waarom zijn er zo weinig vrouwelijke comedians?” vraagt Wouter zich af. Wanneer hij op zoek gaat naar antwoorden blijkt dat een vrouwelijke collega betwijfelt of ze wel een publiek kan boeien gedurende anderhalf uur. Wouter reageert totaal verbaasd: ”Dat is nu eens een vraag die ik mezelf nog nooit heb gesteld”. Zou het kunnen dat vrouwen zichzelf onderschatten?

Als ik eerlijk ben met mezelf, is daar wel iets van aan. “Ga ik dit wel kunnen?” is zowat het eerste dat door mijn hoofd spookt als ik een nieuwe uitdaging aanga. Statistisch relevant is mijn steekproef niet.

Toch ben ik niet de enige. Begin dit jaar organiseerde ik met collega coaches het Webinar “De kracht van je gedacht”. We gaven er tips over omgaan met onzekerheid en het ontwikkelen van een groei-mindset. We waren superblij met meer dan 200 inschrijvingen. Tegelijkertijd valt het op dat 82% van de deelnemers vrouwen waren. Is dit de bevestiging dat vrouwen zich meer zorgen maken? Stellen zij zich meer in vraag? Misschien lag het aan de communicatie die we gebruikten om deelnemers aan te trekken? Toen ik die vraag voorlegde aan een vriendin CEO grapte ze door te stellen dat ik het Webinar beter “De kracht van je portefeuille” had genoemd. Dan zouden er meer mannen op afgekomen zijn.

Ik ben er dus nog niet uit. Daarom lanceer ik de volgende poll.  Wat denken jullie?

A. Vrouwen onderschatten zichzelf meer dan hun mannelijke collega’s
B. Vrouwen schatten zichzelf op dezelfde manier in als hun mannelijke collega’s
C. Vrouwen onderschatten zichzelf minder dan hun mannelijke collega’s

Laat me iets weten met een simpele A,B of C. Extra commentaar zou super zijn.  Benieuwd naar jullie reacties.

Op de hoogte blijven? Schrijf je gratis in op onze nieuwsbrief:

Sylvie Floryn
sylvie.floryn@jumpandgrow.be

Mensen ondersteunen om een sprong te wagen en te groeien is mijn drijfveer.

2 Reactie's
  • Peter Geubels
    Geplaatst op 08:43h, 05 november Beantwoorden

    In mijn ervaring : B

  • Severine Marijsse
    Geplaatst op 08:46h, 30 november Beantwoorden

    Ik ga voor A, wat overeenstemt met mijn gevoel en deze van vriendinnen actief in verschillende sectoren. Alhoewel ik zeker ook vrouwen ken die voldoen aan B, meestal wel leeftijd – of sector gebonden lijkt mij.

Geef een reactie