Ik ben fan van Visual Harvesting - JAG Coaching

Ik ben fan van Visual Harvesting

Ik ben fan van Visual Harvesting

Onlangs ontdekte ik Visual Harvesting. Eén beeld zegt meer dan duizend woorden is het uitganspunt. Visual Harvesting is een creatieve benadering waarbij gedachten, uitwisselingen of tekst zowel gesproken als geschreven – worden vastgelegd in de vorm van tekeningen. Deze visualisatie wordt vervolgens gebruikt om verbanden te benadrukken en discussies te stimuleren.

Eerlijk gezegd was ik een beetje sceptisch wanneer ik me inschreef voor een dagje Visual Harvesting opleiding. Als marketeer ben ik wel creatief, maar tekenen? Verder dan een kinderlijke kat die er ongeveer zo uitziet ben ik nooit geraakt.

Het werd dus mijn persoonlijke Jump And Grow. Uit de comfortzone leerde ik het volgende:

Techniek is de essentie.

Het gaat niet zozeer om tekenen maar wel om techniek. Met enkele eenvoudige vormen – denk aan een lijn, een cirkel, een vierkant, driehoek of een boog, leer je hoe je beelden kan vormen. Voeg daar een aantal trucjes aan toe zoals een kader, een schaduw en een kleur en je komt al heel ver.

Veel heb je niet nodig.

Met een potlood, gom, drie stiften, een flip chart en een gezonde dosis verbeelding kan je al meteen aan de slag.

Visual Harvesting brengt focus op de kernboodschap.

Deze benadering daagt je uit om je verhaal in één simpel beeld te brengen. Visualisatie helpt bovendien om container begrippen zoals samenwerking, groei, teamdoelen, enz , helder te krijgen. Je ontwikkelt zo een klare taal in je team en je organisatie.

Experimenteren met Visual Harvesting is fun.

In vergelijking met Power Point, vond ik het super om mijn creativiteit de vrije loop te laten, zonder beperkingen van templates en word fonts.

Visual Harvesting is een krachtige manier om complexe informatie helder weer te geven.

Je kan het inzetten tijdens bijeenkomsten, workshops en verandertrajecten. Als je de techniek onder de knie hebt, kan je bijvoorbeeld een en visueel verslag maken tijdens een brainstorm.

Ik ben verkocht en ga ermee aan de slag in mijn volgende leiderschap coaching workshops. Dit is alvast mijn eerste poging om de tocht van een groep naar een team in beeld te brengen.

Perfect is het zeker nog niet, maar ik heb in ieder geval goesting om nog meer te oefenen.
Jeroen Terreyn, dikke merci om me in gang te zetten tijdens een geweldige workshop.

 

Op de hoogte blijven? Schrijf je gratis in op onze nieuwsbrief:

Sylvie Floryn
sylvie.floryn@jumpandgrow.be

Mensen ondersteunen om een sprong te wagen en te groeien is mijn drijfveer.

Geen reactie's

Geef een reactie