Dat Heeft (nog) Geen Naam - JAG Coaching

Dat Heeft (nog) Geen Naam

Dat Heeft (nog) Geen Naam

Sinds mijn artikel “Koetsier is dat iets voor mij?” is er één en ander gebeurd.  De Artevelde Hogeschool heeft mijn inschrijving voor het postgraduaat Inspirerend Coachen bevestigd.  Vanaf september mag ik starten.  Ik kijk er naar uit en het mag allemaal wat sneller gaan.  De online Loopbaan Coaching cursus was ideaal om de lockdown door te komen.  Na 32 jaar nog eens een examen afleggen, gaf me een kick.  Drie uur heb ik antwoorden geschreven, mijn hand doet nog pijn.  Maar de inspanning heeft geleverd.  Ik ben geslaagd, yippee!!!  En nu ga ik een sprong wagen.

Elke prestatie begint met de beslissing het te proberen

Boekenwijsheid, al goed en wel, maar hoe gaat dat ertoe in de praktijk?  En hoe begin ik eraan?  Vrienden die in het vak zitten helpen mij op weg.  Ze delen hun ervaring, geven me veel praktische tips en ze brengen me in contact met interessante netwerken.   Dankzij een bevriende coach kan ik ook van de actie proeven.  Samen met hem mag ik een loopbaanbegeleidingstraject met een klant meevolgen.  En ik vind het geweldig.  De sessies van drie uren vliegen zo voorbij.  Dit voelt niet aan als werk.  Daar wil ik mee verder.

Vol enthousiasme pas ik mijn LinkedIn profiel aan. Loopbaan en Business Coach Sylvie here we come.    De facebook pagina is in de maak en de website volgt nog.  Voor een marketeer mag dit geen probleem zijn.  Ik heb een duidelijk beeld van wat ik zal aanbieden, wat mijn USP zal zijn.  Toch zit ik vast.  Ik nog geen naam voor mijn diensten.  Dat is wel de basis als je een merk wil uitbouwen.

Ideaal moment om de hulplijn in te schakelen

Na veel schrijven en nog meer schrappen heb ik drie opties overgehouden.  Wil jij helpen om de finale keuze te maken?  Dit zijn de drie namen:

 1. J.A.G – Jump And Grow
  Inspiratie voor deze is de jaguar.  Hij is snel en doelgericht. Hij is flexibel en kan uitstekend zwemmen, in tegenstelling tot zijn soortgenoten die een hekel hebben aan water. De jaguar haalt zijn buit binnen door er bovenop te springen.  Om te groeien is het nodig een sprong te wagen, buiten je comfortzone te gaan.
 2. ZYNG – Refresh Your Viewpoint
  Hier dacht ik aan Sergio Herman.  Hij tovert een simpele snijboon tot een sterren gerecht door er een verfrissende toets van zeste aan toe te voegen.  De zaken eens op een andere manier bekijken, helpt om te ontwikkelen.  Een positieve invalshoek vormt de basis voor succes.
 3. SLY – Support Lifting You
  Mijn voornaam ligt aan de basis van dit hersenspinsel.  Het woord sly heeft verbazend veel connotaties gaande van slim, scherp, ondeugend tot sluw en geslepen.  Een mix van kwaliteiten en valkuilen om je naar nieuwe doelen te begeleiden.

Wil jij je stem uitbrengen?

Ik zou het fantastisch vinden als jij je voorkeur zou geven.   Dit kan door eenvoudig een commentaar te geven op dit artikel met het cijfer 1,2 of 3.  Ik kijk uit naar jouw reactie.

 

Op de hoogte blijven? Schrijf je gratis in op onze nieuwsbrief:

Sylvie Floryn
sylvie.floryn@jumpandgrow.be

Mensen ondersteunen om een sprong te wagen en te groeien is mijn drijfveer.

4 Reactie's
 • Bollies
  Geplaatst op 07:42h, 31 juli Beantwoorden

  Vanuit coaching oogpunt is 2 het meest kernachtige.Daar draait het dus om. Het 4letter woord kennen we dus niet en wekt dus nieuwsgierigheid op.

 • Chantal Cools
  Geplaatst op 08:49h, 31 juli Beantwoorden

  Gefeliciteerd met jouw succesvol examen. Mijn voorkeur: 3. SLY

 • mahaegeman
  Geplaatst op 13:49h, 31 juli Beantwoorden

  Ik kies optie 1. De sprong (en dus het los laten) is absoluut de noodzakelijke eerste stap.

 • anniekbo
  Geplaatst op 16:56h, 31 juli Beantwoorden

  Mijn buikgevoel zegt nummer twee. De naam blijft hangen en ook de betekenis erachter vind ik het meest van toepassing op waar het juist om gaat.
  De eerste naam heeft voor mij toch ook een beetje een elitaire connotatie (de playboy met zijn dure auto) en de derde een eerder negatieve bijklank alsof we allemaal sluw moeten zijn (wat is mis met eerlijk & oprecht?)

Geef een reactie