Blog - JAG Coaching

Artikels rond coachend leiderschap, talent mobiliteit en loopbaan ontwikkeling

Met deze tips kan je zelf aan de slag onder het motto leading by learning.
Wil je weten wat de laatste trends zijn op vlak van leiderschap? Download dan hier de whitepaper

Als je met loopbaanbegeleiding start heb je alvast één belangrijke horde genomen. Je hebt besloten actie te ondernemen. Tijdens je in-take gesprek liggen er nog vele obstakels op de weg. De vraag is hoe ga...

Strategie is een werkwoord, daar moet ik aan denken terwijl ik een leiderschap workshop voorbereid met een klant. “Wat wil je bereiken met deze workshop?” vraag ik. “Iedereen vaart momenteel zowat een eigen koers, ik...

Graag had ik de leiderschapskwaliteiten van Rafael Nadal eens van dichtbij op het tennisveld meegemaakt. Jammer, het is niet gelukt om mijn all-time favourite, aan het werk te zien op het ATP tornooi in Barcelona....

In momenten van stress, onzekerheid en grote veranderingen verlaten we soms de moeilijke weg van multilateraal leiderschap. Omdat het moet vooruitgaan, omdat het een makkelijke uitweg lijkt,  kiezen we voor het bilaterale pad. Wat is...

Op het moment dat deze foto van mijn twee vrouwelijke rolmodellen werd genomen – zo ergens eind jaren vijftig – was er in België nog geen sprake van vrouwendag. Op die dag was het voor...

Mijn weekje skiën is alweer achter de rug en ik ben volop mijn volgende workshop over Emotionele Intelligentie aan het voorbereiden. Misschien zit mijn hoofd nog een beetje in de prachtige bergen en toch ben...

In welke mate stellen leiders zich kwetsbaar op? Dat probeer ik te achterhalen als ik een team workshop faciliteer. Toen ik vorige week bij FPC Antwerpen het Leiderschap Programma opstartte, was kwetsbaarheid één van de...

De belangrijkste taak van een leidinggevende is je team motiveren om in beweging te komen. Het is meteen ook een valkuil voor vele teamleaders. In de transitie van “jezelf leiden” naar “anderen leiden”, blijven ze...