De kracht van een team - JAG Coaching

De kracht van een team

De kracht van een team

De kracht van een team

De “Wolfpack Vibe” toont ons de kracht van een team

In dit druilige zomerweertje geniet ik al eens van een namiddagje koers op Sporza.  De kracht van een team spreekt tot de verbeelding in deze 108e editie van de Ronde Van Frankrijk.

Wie zou er in 2020  nog vijf cent hebben gegeven voor Mark Cavendish?  Hij kan in dat jaar terugblikken op een geweldig palmares.  Maar hij is 35 jaar en hij heeft de afgelopen twee seizoenen niet anders gedaan dan gevallen.  Daar bovenop kreeg hij nog klierkoorts.
In het coronajaar 2020 kan Mark nauwelijks tonen wat hij nog waard is.  Zijn ploeg Bahrain-Mc Claren maakt een einde aan zijn contract en op zijn leeftijd staan ze niet in rij met aanbiedingen.  In Gent-Wevelgem springt hij weg met de vluchters om zich nog eens in de kijker te rijden.  Na de finish vertelt hij in tranen: “Dit is misschien de laatste koers uit mijn carrière”.

Wat ze hebben betaald, weten we natuurlijk niet,  maar eind december 2020 tekent Mark een éénjarig contract bij Deceuninck-Quick Step. Het sprookje begint.  De kracht van het team doet zijn werk. Na drie jaar behaalt hij opnieuw overwinningen met vier ritzeges in de Ronde van Turkije. Euh…welke ronde?

Mark was niet gepland voor de Tour de France 2021.  Soms heb je wat geluk nodig.  Met het uitvallen van Bennett wordt hij vijf dagen voor de start geselecteerd om deel te nemen. En waar staat hij vandaag?  In het groen, 4 ritzeges en met een totaal van 34 tour zeges, evenaart hij het record  van wielerlegende Eddy Merckx.

De beelden na elke ritwinst tonen de kracht van een team.  Dit zijn groepszeges.  Mark spreekt zelf van de “vibe” in de Wolfpack.  In elk interview heeft ‘Cav’ het over zijn team mates.  Hij noemt ze elk bij naam. Hij is dankbaar dat Deceuninck-Quick step hem een kans heeft gegeven.

Wat dit team zo bijzonder maakt beschrijft hij zelf zo na winst :
“Yeah. Dit was leuk. Wauw.  Ik ben zo blij. Je hebt de jongens gezien.  Je zag hoe ze de hele dag op kop reden. En hoe de wereldkampioen zichzelf dan kapot reed voor mij. Dat is iets speciaals”.

Na zijn 32ste tour zege in Châteauroux vraagt zijn lead out man Michael Morkov : “Are you in the form of your life ?”.  Waarop Cavendish antwoordt : “No I am in the team of my life”.

In sprookjes geloof ik niet.  Wel in de kracht van een team in de Tour én op de werkvloer.

Op de hoogte blijven? Schrijf je gratis in op onze nieuwsbrief:

Sylvie Floryn
sylvie.floryn@jumpandgrow.be

Mensen ondersteunen om een sprong te wagen en te groeien is mijn drijfveer.

Geen reactie's

Geef een reactie